zondag 30 oktober 2011

Cake pops


Na al veel cake pops te hebben gezien overal en nergens, het nu zelf eens geprobeerd. Demi is vandaag jarig en wilde dit wel trakteren.
In de taarten shop hier hielden ze een inloop workshop en daar hebben wij wat dingen opgestoken ;-)

Men neme een cake.. Deze van de AH is erg lekker, die heeft een cintroenachtige smaak (moet je van houden ;-) )
Die verkruimel je in een bak (je kan ook een cake bakken en laten afkoelen ;-)

Je doet er iets van boter creme door (of pasta, of roomkaas of...) het idee is, dat het plakt ;-)

Je draait er balletjes van. Niet te groot (had ik dus..)

Dan dip je het lolly stokje in de chocolade glazuur en druk hem in het balletje.
Ik had eerst candy melts, maar dat is niets voor mij (werkte niet, bleef te dik) Ik heb later glazuur van Dr. Oetker gebruikt en die werkte prima!!

En dan leg je ze in de vriezer even (of lang... als je ze wil bewaren om later te versieren)
Je laat ze daarna in de chocolade glazuur draaien, goed de chocola eraf tikken en dan snel versieren (voordat het hard is)
Als je ze in de vriezer hebt gehad en ze zijn erg bevroren, dan moet je ze laten ontdooien, anders barst de chocola (door temperatuur verschil)
Mocht je een filmpje willen zien over het maken: KLIK
Op google kan je veel info vinden over cake pops, deze is het bekendste: KLIK

vrijdag 21 oktober 2011

Patroon gevonden


Wat lastig om voor deze opvallende stof een goed patroon te vinden/ kiezen. Het moet niet te wijd zijn, niet teveel deelnaden hebben enz enz..
Aangezien ik het deze maand af wil hebben, moet ik toch een keuze gaan maken.
Ik heb dus voor dit patroon gekozen, hopelijk wordt het wat ;-)

woensdag 19 oktober 2011

Nieuwe stof voor een jurk, maar ja... welk patroon?


Ik kreeg vandaag mijn nieuwe stof binnen, een fel gekleurde babyrib stof. Het is heel soepel. (ik heb 2 kleuren besteld) De kleur die ik vasthoud is degene vd jurk, de ander voor een rok (of voor Demi ;-) )
Ik wil er graag een jurkje/ tuniek van maken, maar welk patroon is nu geschikt ervoor? In elk geval niet te wijd en niet te lang, maar verder...?


Iemand een goed idee?

woensdag 12 oktober 2011

Jurk met waterval hals


En weer iets voor mijzelf gemaakt. Ik heb vanavond een etentje en het leek mij wel leuk om daarvoor iets te maken. Het is een voor mijn doen vrij heftige stof ;-) Ik draag altijd donkere kleren namelijk ;-)
Zoals je ziet is de foto niet echt heel erg leuk gelukt ;-)Demi heeft hem gemaakt.

Dan maar 2 nieuwe foto's vh etentje erbij plaatsen



Het is een patroon van een shirt uit de Knipmode februari 2010. Ik heb het patroon verlengd met de rokdelen van de knoopjurk.


maandag 10 oktober 2011

De kleine dingen in het leven....

Heel soms heb je een dag dat je even totaal verrast wordt door iets. Ik had vd week zo'n dag.
Ineens lag er een envelop op de deurmat, spannend!!
In de envelop zat een hele mooie en lieve kaart van Judith en er zat een mooi ingepakt kadotje in. Judith had mee gedaan aan een giveaway bij Wendy Je kon daar iets voor een ander winnen. En Judith had dus mee gedaan voor mij!! hoe lief is dat?
Ik kreeg een mooie tas hanger. Voor een ander misschien niet waardevol, maar voor mij wel. Het feit dat iemand alleen al aan je denkt en je een kadotje gund. Lieve Judith, heel erg bedankt nogmaals!!

En dan ook nog die zelfde week, bleek dat ik een leuke giveaway had gewonnen bij Marieke

Een super leuk pakketje met 4 lapjes stof en mooie houten knopen. Geweldig!! dank je wel.


zaterdag 1 oktober 2011

Uitslag giveaway en getagd

Eindelijk de uitslag voor mijn Giveaway. Wat een hoop leuke reacties heb ik gehad. Super!! Maar nu... het was lastig kiezen, want ja hoe ga ik dat doen?
Ik heb een lijst gemaakt met alle namen en toen via de pc met random een nummer getrokken. Ik kreeg het niet op mijn weblog, dus had ik netjes foto's gemaakt, maar ja die waren zoooo onscherp bleek, dat het niets werd.
Nu hoop ik dat jullie mij op mijn woord geloven: ik heb het echt eerlijk gedaan ;-)
Er zijn zelfs 2 winnaars

De eerste is:
Vlijtige Lies (Boederie)zij wilde graag de licht blauwe PIP mobiel hoesje winnen, dus die gaat daarheen

De tweede is Renate van weblog Fienke
Zij wilde graag een PIP style DS hoesje, dus die komt daarheen ;-)
Willen jullie mij jullie adres even sturen?


En dan:
Ik werd getagd door Judith
De bedoeling is dat ik 10 dingen over mijzelf vertel die velen niet weten ;-) dat is ook net het probleem.. veel dingen weten jullie al, en wat jullie niet weten is misschien wel om een reden ;-) ik zal eens een poging doen

1... Ik ben getrouwd met Wilfred, wij zijn nu 14 jaar samen waarvan 6 jaar getrouwd. Samen hebben wij 3 kinderen.

2... Ik spaar alle boeken van Tilda, heerlijk door bladeren en neuzen wat ik nog (ooit) wil maken. De meesten weten dit al wel van mij ;-)

3... Ik ben heel erg bang voor.. kikkers ;-) en als ik zeg heel erg bang, dan bedoel ik ook heel erg bang.(lees: panisch) Geen idee waarom of waardoor, maar het is echt heel erg. Ik zit heel graag buiten, maar zo gauw ik een kikkers zie of hoor, ren ik weg en kom daar dan voorlopig ook niet meer. Momenteel zit ik dus meer binnen dan buiten ;-)

4... Ik kan niet haken (ook niets nieuws voor bekenden) Ik heb al zoveel oefeningen gedaan, video's bekeken, site's gelezen enz.. maar ik kan het niet. En ik wil zo graag.. ;-) ooit zal ik het kunnen.

5... Mijn lekkerste eten is toch wel Mexicaans. Als wij eens uit eten gaan, dan altijd naar het bekendste Mexicaans restaurant in Deventer ;-)

6... Ik werk al 16 jaar in een verzorgingshuis in Deventer. Als bejaarden verzorgster. Toen ik de opleiding ging doen, wilde ik kraamverzorgster worden. Dat ben ik officieel ook, maar toen ik stages liep daar, dacht ik.. eehhh.. nee niets voor mij (vaak alleen maar huishouden enz. doen.. bllehh..) ik moest toen nog een stage kiezen en dacht: ik ga echt niet bij die oude mensen werken, bah.. maar... het bleek leuker dan ik dacht en ja ik werk er nu dus al 16 jaar. Ik werk voornamelijk in de avond uren ;-)

7... Ik heb nooit naailes gehad. Ik ben begonnen toen ik een jaar of 16 was. Ik was heel erg overspannen en zocht afleiding. Mijn moeder kan goed naaien en heeft mij altijd geholpen. Zij werkte toen in een bekend warenhuis, en als ik vast liep met naaien, ging ik naar die winkel en legde zij mij uit wat ik moest doen (tijdens haar pauze ofzo)na de uitleg ging ik weer met mijn tasje onder de arm naar huis.

8...Ik heb dus toen ik 16 was een enorme nare traumatische ervaring opgelopen (in een relatie), na vele therapieën later, ben ik er aardig overheen. Helaas heb ik in die tijd heel veel vriendinnen verloren. Wij waren pubers en ja.. op een gegeven moment hadden mijn "vriendinnen"andere dingen aan hun hoofd (lees: stappen en jongens) en dus geen tijd voor mijn problemen. Dat is nog steeds het moeilijke eraan. Nog steeds laat ik mensen niet te dichtbij komen. (bang voor weer een teleurstelling en verdriet)
Ik mis gewoon een vriendin soms

9... Naast mijn gezin en ouders, is mijn liefste en dierbaarste.. mijn zusje. Zij heeft mij altijd gesteund in alles, staat altijd voor mij en mijn gezin klaar. Zij is tevens mijn beste vriendin, wij delen lief en leed!

10...Ik heb nog 1 droom en dat is ooit zelf een echte winkel te hebben. Liefst een combinatie van een stoffen winkel, met allerlei andere hobby dingen/ materialen... maar ach dat zal altijd wel een droom blijven ;-)

Nu is het de bedoeling dat ik andere namen doorgeef die ik tag, maar volgens mij is iedereen al wel geweest en sommige willen niet.. dus dan sla ik dat maar over ;-)